SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

7 w sklepie sfd

  • Niezwykle często spotykamy się z pojęciami takimi jak: cukrzyca, cukrzyca typu 2, insulinooporność. Wszystkie te trzy pojęcia łączy wiele wspólnego, jednak pierwszymi skojarzeniami związanymi z nimi są dwa słowa: glukoza i insulina. Spróbujmy rozwikłać nieco te zagadnienia i pokazać, jak łączą się ze zdrowiem. Co powinno wzbudzić Twoją czujność? [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4609 Data: 2021-05-05 13:07:37
  • Najgłupsze mity dietetyczne, w które wierzymy

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Trenując latami na siłowni, nie raz byliśmy świadkami opowieści, podczas których dosłownie więdły uszy. Pół biedy, jeśli powielane są one przez nowicjuszy. Gorzej, gdy słyszymy je od osób, które wydawałoby się mają większe doświadczenie. W dzisiejszym artykule przytaczamy często powielane mity dietetyczne i obalamy je, pokazując, jak jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13801 Data: 2018-05-01 09:44:42
  • Czy warto jeść grzyby? Czy grzyby są zdrowe?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Gdy zaczyna się sezon na grzybobranie, wówczas w lasach roi się od poszukiwaczy tych naturalnych skarbów, a w kuchni unosi się zapach suszonych grzybów lub dań przygotowanych na ich bazie. Są fenomenalne nie tylko ze względu na smak i aromat, jakie uzyskują dzięki nim potrawy, ale także ze względu na wartości odżywcze. Źródła: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 606 Data: 2023-08-21 10:11:32
  • Ryby i owoce morza – czy na pewno samo zdrowie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    W ostatnim czasie coraz bardziej popularne staje się ograniczanie ilości czerwonego mięsa w diecie, zwłaszcza przetworzonego. Chociaż drób jest często wybieraną alternatywą, promowane są również owoce morza ze względu na ich zdrowotne właściwości. Ryby i owoce morza są bogate w białko i w większości wypadków mają stosunkowo niską kaloryczność. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9288 Data: 2018-10-12 11:36:21
  • Był czas, kiedy mleko było po prostu mlekiem. Pochodziło od krowy, ewentualnie kozy... Dzisiaj nie dość, że mamy do wyboru mleko tłuste, półtłuste i chude, z laktozą i bez laktozy, to jeszcze pochodzenia zwierzęcego i roślinnego. Nie można też zapomnieć o mleku ekologicznym i tradycyjnym. Z czego wynika, że hasło "ekologiczne" stawia nas na [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10222 Data: 2018-11-08 14:41:55
  • Warzywa bogate w azotany - prosty sposób na zdrowe serce

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] wyborów żywieniowych, a jeśli stosujesz używki, takie jak papierosy czy alkohol, wówczas przemyśl, czy są one warte Twojego zdrowia. Zatem następnym razem, gdy będziesz w sklepie spożywczym, skieruj wózek w stronę działu z produktami spożywczymi i załaduj różnorodne świeże, kolorowe warzywa. Twoje serce i naczynia krwionośne będą Ci wdzięczne! [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 604 Data: 2024-01-31 15:46:54
  • [...] Możesz trafić na ciekawą promocję i zrobić tańsze zakupy lub kupić czegoś więcej na zapas. Zweryfikuj, gdzie bardziej opłaca Ci się robić zakupy Zrób rekonesans, w którym sklepie w Twoim pobliżu są najlepsze ceny. Poszukaj targowiska i sprawdź, czy ceny warzyw i owoców nie wychodzą korzystniej niż w sklepie spożywczym. Mając taką wiedzę, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 941 Data: 2022-11-08 09:53:59
  • Opracowania dotyczące treningu w domu, najczęściej opisują ćwiczenia górnych partii mięśniowych. Plany treningowe ukierunkowane są na budowę klatki piersiowej, bicepsów, barków czy uwydatnienie mięśni brzucha. Rzadziej trafiamy na treningi, które równie poważnie traktują rozwój nóg. Dziś zaprezentujemy Wam rozwiązania treningowe, które pozwolą na [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14897 Data: 2019-09-11 08:17:58
  • Jaki makaron na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] około 8-10 minut. Minusy: mocno przetworzona kukurydza w składzie, brak błonnika, niska ilość białka (ma to znaczenie np. dla wegetarian i wegan), dostępny tylko w jednym sklepie. 3. Makaron żytni razowy Symbio 400 g Mniej popularna firma. Jednak rozpoznawalna wśród makaronów żytnich. Producent posiada certyfikat produktu ekologicznego (bio, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 25949 Data: 2017-08-27 11:28:49
  • Wysoko przetworzona żywność może być od razu gotowa do spożycia lub prawie gotowa do spożycia. Jest produkowana w temperaturach znacznie wyższych niż tych panujących na patelni lub w piekarniku. Często zawierają mało błonnika i dużo soli oraz są pełne węglowodanów o szybkiej kinetyce (powodujących huśtawkę glikemiczną) i „złych” tłuszczów (np. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4804 Data: 2019-05-30 19:00:18
  • [...] w tym 0,5 g cukrów, 4,2 g błonnika, 19 g białka, 0,03 g soli. Delicious Cookie Jelly Alternatywa do znanych nam wszystkich ciasteczek, które znajdziemy w każdym sklepie na półce. Zawierają miękki biszkopt, słodką galaretkę malinową, która wzbogacona jest o białko WPC, całość oblana jest czekoladą. Ciężko się na te ciasteczka nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4682 Data: 2018-04-12 11:38:16
  • [...] bilans dobowy, jak i trzymać się dietetycznych zaleceń, które pozwolą na pozbycie się tłuszczu. Czy spalacze tłuszczu są bezpieczne? Jeżeli kupujesz suplement diety w sklepie, który działa legalnie i nie mija przepisów prawa polskiego np. poprzez sprzedaż internetową, aukcyjną, to powinieneś mieć pewność, że zakupiony przez Ciebie produkt [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8208 Data: 2017-06-19 09:29:47
  • Ile kalorii ma awokado? Wartość odżywcza awokado

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Awokado, znane również jako gruszka aligatora lub owoc maślany, jest w rzeczywistości rodzajem jagody, rosnącej w ciepłym klimacie. Skąd takie nazwy? Niektóre gatunki awokado mają kształt podobny do gruszki a skórkę pokrytą różnymi "guzkami", które nieco przypominają skórę aligatora. Ta potoczna nazwa jest bardzo adekwatna do wyglądu awokado. Owoc [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 787 Data: 2023-03-01 14:34:54
  • Produkty bogate w białko. Najlepsze źródła białka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Białko jest jednym z trzech makroelementów (zaraz obok węglowodanów i tłuszczów), które dostarczamy wraz z pożywieniem i które stanowią dla nas także źródło energii. Białka wchodzą w skład każdej komórki naszego organizmu, biorą udział w kształtowaniu błon komórkowych, budują mięśnie, sprawiają, że rosną nam włosy i paznokcie. Białko jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4275 Data: 2019-10-09 10:31:06
  • 6 mitów dotyczących żywności ekologicznej

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] osób myśli o tym, co dostaje się do ich ​organizmu, skąd pochodzi żywność, którą spożywa​ją i jakie są tego konsekwencje. Żywności ekologicznej nie znajdziemy w każdym sklepie, aczkolwiek coraz więcej z nich, reagując na potrzeby konsumentów, stara się zorganizować oddzielny regał z żywnością ekologiczną. Jakie są korzyści z kupowania [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1638 Data: 2020-02-02 08:15:43
  • Jak zadbać o dłonie?

    Artykuł
    Fitwoman (uroda)

    Nie ulega wątpliwości, że podczas treningu siłowego punktem styczności naszego ciała z ciężarami jest głównie dłoń. Sprawia to, że podatna jest ona na odciski, otarcia i wysuszenie skóry w jej obrębie, co wymaga zainteresowania się tym, jak przywrócić jej nienaganny wygląd oraz jak zabezpieczyć dłoń przed kolejnym wysiłkiem, aby ograniczyć wpływ [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3576 Data: 2017-10-17 10:01:20
  • 7 rzeczy, których możesz nie wiedzieć o jogurcie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] komponuje się z płatkami, może stanowić również bazę do wszelkiego rodzaju sosów. Ile tak naprawdę wiesz o jogurtach? Oto 7 rzeczy, których możesz nie wiedzieć o kupionym w sklepie jogurcie. Podsumowując Sklepowe lodówki z jogurtami uginają się, producenci zaskakują coraz nowymi pomysłami i hasłami widocznymi na etykietach. Zamiast jednak [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2081 Data: 2019-03-03 15:14:35
  • [...] się o wiele łatwiejsza. Jeśli nie kupujesz niezdrowej żywności, to po pewnym czasie jej unikanie stanie się drugą naturą, czyli przyzwyczajeniem. Nie chodzi mi o bieganie po sklepie z uruchomioną aplikacją sprawdzającą skład produktu. Wystarczy odrobina zdrowego rozsądku i wiedza na temat tego, czego się wystrzegać. Jeśli pierwszym składnikiem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9572 Data: 2022-01-03 07:28:58
  • Jaki chrzan najzdrowszy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] którym warto zaopatrzyć się w chrzan, gdyż podniesie naszą odporność, dzięki swoim cennym właściwościom. Do nas należy decyzja, czy przygotujemy chrzan sami, czy kupimy go w sklepie. Jak widać, mamy możliwość dość sporego wyboru, a gdy lokalne sklepy nie są w stanie zaopatrzyć nas w dobrej jakości chrzan, warto zakupić ten produkt w sklepach [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8103 Data: 2017-10-15 12:23:08
  • Jaka kasza jest najzdrowsza?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Kasze coraz częściej goszczą na naszych stołach. Na sklepowych półkach jest ich kilka rodzai, każdy zatem może znaleźć odpowiednią dla siebie. Wszystkie są na swój sposób bardzo wartościowe, zawierają sporo błonnika, białka i witamin oraz minerałów niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Od pewnego czasu używanie ich w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4989 Data: 2017-10-03 10:23:18